İzleyiciler

30 Mayıs 2010 Pazar

PMS *PREMENSTRUEL SENDROM

Adet öncesi gerginlik belirtileri:

Premenstruel belirtiler kadınların önemli bir kısmında görülürlerken PMS, kadının yaşantısını derinden etkileyen sosyal bir durum olarak kabul edilebilir: Amerika'da yapılan bir istatistiksel çalışma bu ülkede kadınların adet öncesi dönemlerinde daha fazla suç işlediklerini ortaya koymaktadır. Aynı raporda tıbbi veya psikiyatrik bir hastalık nedeniyle hastaneye yatırılan, intihara teşebbüs eden kadınların, çocuklarını normalde önemsenmeyecek ufak bazı şikayetler nedeniyle doktora götüren kadınların önemli bir kısmının adet öncesine yakın günlerde oldukları görülmektedir.

 Gerekli ve önemli bilgileri paylaştıktan sonra pazar sabahı bel ağrısı ile uyandığım için yakınabilirim. Dün *rock adamla konuşuyordum, kendisi eskilerden... Saldırdım gibi sanki ama uyuz etti beni. Sonra düşündüm regl döneminde olmasam bu kadar takar mıydım? Emin değilim hala da emin değilim. Erkekler neden bu konuda duyarlı olmuyor, neden anlayış göstermiyor? Yani örnek vereceğim, sikko bir örnek olacak amaaa siz askere gittiğinizde, giderken hatta geldiğinizde belirli dönemlerde anlayış istiyorsunuz. Hatta yaptıklarınızdan, yapacaklarınızdan sorumlu tutulmak istemiyorsunuz. Askerlik psikolojisi işte diyip, kenara çekiliyorsunuz. Lan bizim her ay çektiğimiz bu çile ne olacak. 

Ah sevgilim ben acı çekerken işte bu fotoğraftaki gibi sarıl bana. Yatakta acılarla kıvranıp,terlerken tırnaklarımı vücuduna geçirmeme izin ver. Acıma, acınla destek ol. Sakinleştiğim zaman sevişelim unutalım her şeyi. Hep yanımda ol, gitme sevgilim.

20 yorum:

  1. Annemin regl dönemlerini hatırlıyorum. Haklısın aslında, dengesi kaçıyo bi süre. Ama seçim şansı da verilmiyo ki...

    YanıtlaSil
  2. nedir biz hatunların bu hormonlardan çektiğimiz ya. bi durdukları gibi durmuyolar.

    YanıtlaSil
  3. sanki belimize 50kg koyuyorlar, bu süper pazar gününde gezmek istiyordum :/

    neredeyse ya birini keseceğim yada yatağa yatıp sebepsizce ağlayacağım :) kavga edelim ya hadi :D

    YanıtlaSil
  4. Annem genelde ağrı kesici alır yatar. Olmadı babama, bana ya da babaannemlere falan sinirlenir. Hırsını birimizden çıkarır. Yok mu etrafta kimse? Ben yemek yaparken daha doğrusu soyma, doğrama yaparken çok rahatlarım mesela :D

    YanıtlaSil
  5. beceriksizim bi yerlerimi keserim ben :) onu da yapamıyorum heuheuhe. birilerine sataşayım en iyisi :p bu sıcakta termofor ile yatıp kitap okumak mı?

    ımm gidip sevişin ya!

    YanıtlaSil
  6. Askerlik örneği cuk diye oturmuş. Yakın arkadaşlarımdan biri asker yolu bekledi ama nasıl bekledi bi o bi allah bi de ben biliyoruz heralde. Çocuk kızın ağzına sıçtı bildiğin. Sonra da "askerlik bu olur böyle şeyler" dendi. Bi de bi süre sonrra ayrıldılar kızla. Nasıl üzüldüm anlatamam. Hepsini geçtim kız asker yolu bekledi ya. :/
    O sebeple sevgilim askere giderse beklemicem kararlıyım. Taksın yüzük müzük o zaman bakarık :p

    Benim reglden bi gün önce hayvani bi bel ağrım oluyo. Bi de üstüne bacaklarım tir tir titriyo. Çok berbat. :(

    YanıtlaSil
  7. bunlar yüzüğü bile o psikoloji ile taktım derler :D ahaudshudhwf

    YanıtlaSil
  8. Bildiğin şelerdir am yazmadan edemedim; maydonoz, maydonoz suyu, söktürücü etkisinden dolayı, valla işe yarıyor. Apranax candır ve şaşılası şey ama doğum kontrol hapları çok işe yarıyor, kullandığım dönemde ağrısız dönemler geçirdim, şaka gibi yahu... Hani o hep kıskandığım şaşkınlığı bile yaşadım, aaa hasta olmuşum... Ve son olarak anlayış konusunda, haklısın, ben de istiyorum onlardan bi tane... Sevgiyle kal...

    YanıtlaSil
  9. şimdi aklıma eski sevgilim geldi ben hep onu tırmıklardım sırtı kolları falan hep tırnak iziydi yazık la suratını da çizmiştim :D

    YanıtlaSil
  10. Yatakta kıvrınırken bir o yana bir buyana karnına bastırılan yastıkla rahatlamaya çalışırken ve terden ıpıslak olmuşken bir anda duran karın ağrısıyla kendinden geçme hadisesi sanki huzura ermişsin gibi oluyor. O aradan sonra uykuya dalma modu da bi acaiptir.. Nalet olası şey!! Hayır bide beyin komple bir yöne yneldiğinden mala bağlanıyoruz! O ayrı sinir!

    YanıtlaSil
  11. ya en kötüsü de kendin bile sebebini bilmeden durup durup ağlamak :S benim inanılmaz sinirli olmadığım nadir dönemlere acayip mızmızlığım tutar:(

    YanıtlaSil
  12. Erkekler, askerlik psikolojisini sadece bir kere yaşarlar.O yüzden de acemilikler yaparlar,yapabilirler.Ama kadınlar her ay yaşadıkları bu psikolojik değişime çözüm bulamıyorlarsa anlayış beklemeleri saçma olur.Her ay trafik kazası geçiren bir taksi şoförünün önlem almamasından farksız sizin durumunuz.Erkekler bir kere anlayış beklerken, kadınlar her ay anlayış bekliyorlar.

    YanıtlaSil
  13. Yaşadıklarımız ortak, böyle bir adam ise ÇOK ZOR. Hepsi kendi dertlerine düşmüş bencil yaratıklar. Pms dönemin geçince ara der, telefonu kapatırlar. Daha çok sinir krizi geçirmemize neden olurlar!

    YanıtlaSil
  14. Bu güne kadar sanırım 3 kez adam gıbı bır ılıskı yasadım, aslında bu 3 den sadece 1 tanesı mantıklı ve adam gıbı denebılır kı buda gectıgmız gunlerde bıttı. Bu sebeple blogunu okurken dıyorum kı bızım kız da mı aceba kımı zaman boyle dusunuyordu ?

    Ama yok sevgili Lazanya senin burada bahsettiklerin, yani blogundaki takma isimli adamcıklar, senin sucun kimse seni zorlamıyor, sen kendi kendine kaşınıyorsun.

    Bence tabii :)

    Belki megalomanlığımdandır fakat burada bahsettiklerinin hiç biri olmamasına rağmen, ne yazıkki değer verdiğinde ilişkinin yükünü yanlızca bir taraf sırtlanıyor. Buda dengesiz bir ilişkiye ardından çatırdamalara ( ki biz çatırdamadık çok açık ve net görüşlerimizi masaya yatırabilirdik) ve sonrasında da imkansızlıklara bırakıyor. Bunlardan bir çoğunu yaşamasamda sonuç olarak bitince bitebiliyor.

    Durum aynı kalsada durumun içerisindeki olaylar değiştikce insanlar değişiyor ve bir süre sonrada vaziyet durulunca aynı duruma dönebilmek için keşkeler başlıyor. Bizde keşke olmadı ama olacağına eminim....

    Megalomanlık dedim oku şimdi sevgili Lazanya ;

    Bu yazına yorum yapmadan geçemeyeceğim. Bahsettiğim üzere 3 adam akıllı ilişkim oldu bunlardan ilki 5, ikincisi 7 ve sonuncusu ve en farklı, güzel ve özeli ise 3 yıl sürdü. Bu arada 25 yıl içerisinde 15 yıl gibi bir ilişki süreci hayatta geç kalmalara sebep olabiliyor ben iyi bir örnek teşkil etmem :) Öyle veya böyle bir şekilde bitti ancak hiç biri ile ne tartışma bilirim nede kavga (ilişki biterken).

    Hayatıma giren bu kız ve kadınlarında yazında belirtiğin üzere ve benim hem kutsal olarak gördüğüm, hemde saygı duyduğum günleri 25-27 günde bir en az 4, en fazla 7 gün sürerdi.

    Kimi zaman gecikmeler yaşanırdı ki buda hedef noktası olmama sebep olurdu ancak kendinden emin ve aklı başında bir adam öncelikle karşısındaki insanın hayatını ve peşine kendi hayatını beklenmeyen bir ufaklıkla süslemek istemez. Her ne ise.....

    Bu zamanlarda onları rahatlatabilmek için çeşitli taklalar atma cabalarıma örnek olarak; öyle bir günde olduğunu hissettiğimde, onu rahatlatmak için eve gitmek sonrasında keyifli bir film izlerken ayaklarına, beline ve yumurtalıklarına sıcak su torbaları koyup masajlar yaparken birden "Ne istiyorsun benden?" gibi saçma ve gereksiz bir soruyla karşı karşıya birakabiliyorsunuz. Cevap olarak "Sevgilim strestesin anlıyorum sadece rahatlamanı ve beni ısırmamanı bana saldırmamanı istiyorum!" . Ancak o andan sonra tüm hevesin kaçıyor Lazanya emin ol tüm erkeklerin hayatı sevişmek değildir. Aramızda sevgilisini öyle bir günde duşa sokup sıcak su ile çıplak vucuduna masaj yaparken kulağına "Seni her halinle seviyorum!" diyenlerimizde var. Ve gay yada hetrosexuel değiliz. Sadece değer verebiliyoruz ve bu verdiğimiz değerin, bir insanı kaybetmeden ah tüh vah keşke demeden olmasının daha mantıklı olduğunu düşünüyoruz.

    Sana ilk iki örneğimi yukarıda yazdım (daha bir sürü var) şimdi ise ;

    YanıtlaSil
  15. Belki megalomanlığımdandır fakat burada bahsettiklerinin hiç biri olmamasına rağmen, ne yazıkki değer verdiğinde ilişkinin yükünü yanlızca bir taraf sırtlanıyor. Buda dengesiz bir ilişkiye ardından çatırdamalara ( ki biz çatırdamadık çok açık ve net görüşlerimizi masaya yatırabilirdik) ve sonrasında da imkansızlıklara bırakıyor. Bunlardan bir çoğunu yaşamasamda sonuç olarak bitince bitebiliyor.

    Durum aynı kalsada durumun içerisindeki olaylar değiştikce insanlar değişiyor ve bir süre sonrada vaziyet durulunca aynı duruma dönebilmek için keşkeler başlıyor. Bizde keşke olmadı ama olacağına eminim....

    YanıtlaSil
  16. Megalomanlık dedim oku şimdi sevgili Lazanya ;

    Bu yazına yorum yapmadan geçemeyeceğim. Bahsettiğim üzere 3 adam akıllı ilişkim oldu bunlardan ilki 5, ikincisi 7 ve sonuncusu ve en farklı, güzel ve özeli ise 3 yıl sürdü. Bu arada 25 yıl içerisinde 15 yıl gibi bir ilişki süreci hayatta geç kalmalara sebep olabiliyor ben iyi bir örnek teşkil etmem :) Öyle veya böyle bir şekilde bitti ancak hiç biri ile ne tartışma bilirim nede kavga (ilişki biterken).

    Hayatıma giren bu kız ve kadınlarında yazında belirtiğin üzere ve benim hem kutsal olarak gördüğüm, hemde saygı duyduğum günleri 25-27 günde bir en az 4, en fazla 7 gün sürerdi.

    YanıtlaSil
  17. Kimi zaman gecikmeler yaşanırdı ki buda hedef noktası olmama sebep olurdu ancak kendinden emin ve aklı başında bir adam öncelikle karşısındaki insanın hayatını ve peşine kendi hayatını beklenmeyen bir ufaklıkla süslemek istemez. Her ne ise.....

    Bu zamanlarda onları rahatlatabilmek için çeşitli taklalar atma cabalarıma örnek olarak; öyle bir günde olduğunu hissettiğimde, onu rahatlatmak için eve gitmek sonrasında keyifli bir film izlerken ayaklarına, beline ve yumurtalıklarına sıcak su torbaları koyup masajlar yaparken birden "Ne istiyorsun benden?" gibi saçma ve gereksiz bir soruyla karşı karşıya birakabiliyorsunuz. Cevap olarak "Sevgilim strestesin anlıyorum sadece rahatlamanı ve beni ısırmamanı bana saldırmamanı istiyorum!" . Ancak o andan sonra tüm hevesin kaçıyor Lazanya emin ol tüm erkeklerin hayatı sevişmek değildir. Aramızda sevgilisini öyle bir günde duşa sokup sıcak su ile çıplak vucuduna masaj yaparken kulağına "Seni her halinle seviyorum!" diyenlerimizde var. Ve gay yada hetrosexuel değiliz. Sadece değer verebiliyoruz ve bu verdiğimiz değerin, bir insanı kaybetmeden ah tüh vah keşke demeden olmasının daha mantıklı olduğunu düşünüyoruz.

    YanıtlaSil
  18. Sana ilk iki örneğimi yukarıda yazdım (daha bir sürü var) şimdi ise ;

    Kızın bir karın ağrısı olduğu bellidir ve erkek o gün mutlaka ve mutlaka çıkması gerekn bir maca hazırlanıyordur. ( Erkek hakem ve macları genelde 0 derecenın altında ve hatta -4 derece soğukta yapılıyor) Kızın karın ağrısı yüzünden evdedirler ve kız ağrıdan yüzü asık canı sıkkın sıcaksu torbalarına sarılmış sevgilisinin ona hazırladığı yemeklerı bekliyor. Zaman gecer kız biraz rahatlar ( Erkek bildiği kadarı ile REİKİ vermektedir çaktırmadan) ancak öyle bir zaman gelir ki bir telefon çalar.
    A:Hoca maça 30 dakika kaldı. Mevkiiniz nedir? Sorun varsa ekipleri gönderelim aldıralım.
    E: Hocam saygılar kusura bakmayın ancak az önce miğde bulantısı ile kustum ve birazdan miğdemi yakatmaya gideceğim. Sanırım zehirlenme yanımda arkadaşım var ve oda sanırım size haber vermeyi atlamış maça çıkamayacağım.
    A: Ambulans yollayalım hocam çok çok geçmişler olsun mazeretinizi gün içerisinde dilekçe ile bildirin lütfen ki başımız ağrımasın. Tekrar çok geçmiş olsun.
    E: Teşekkür ederim hocam sorunsuz maçlar dilerim.

    YanıtlaSil
  19. Konuşmanın bir kısmını duyan kız sorar "Aaaa senin maçın vardı değilmi? Bende gelecektim çok istemiştin gelmemi!" erkek cevaplar "Artık yok hayatım önümüzdeki sezon gelirsin!" "Önümüzdeki sezona ben olacakmıyım?"

    Sevgili Lazanya aceba salakmıdır hem cinsleriniz? Bu soru nedir ÖNÜMÜZDEKİ SEZONA BEN OLACAKMIYIM? yoo sen olmayacaksın sevgilim senin raf ömrün biter ozamana seni artık geri dönüşüme veririz.

    Neyse akşam olmuştur ve artık karınlar iyice acıkmıştır. Erkek sorar "Hayatım tüm gün evdeydik film izledik sana takı yaptık falan istersen gel akşam yemeğinde sana da dokunmazsa sushi yiyelim hem hava alırsın? " " Kız yok ben eve gideyim artık!" "Sebep?" " Eee öğle öcesinden beri beraberiz artık eve gideyim!" bu arada evden gel falan dedikleri yok yani aile bireyleri ile sorun yok onlarda memnun durumdan. Ve kız 24 yaşında. Erkek saçma isteğe cevap verir "Eiminmisin ? İstersen eve birşeyler söyleyeyim yada istediğin birşey varsa yapayım" (erkekin sevgilisine mantı yapmışlığı da var!) "Yok ben gideyim !" "Tamam ozaman gel bırakayım seni!"
    Şimdi sen olsan bunu ertesi gün ararmısın? yada hasiktir gitlan mı dersin ?

    Lütfen samimi olalım!

    YanıtlaSil
  20. hoopp kestane kebap acele cevap

    YanıtlaSil