İzleyiciler

19 Ocak 2011 Çarşamba

Orta okul 3.sınıfa kadar, gece yatağıma işedim!

O kadar iyi kandırmışım ki kendimi, ben bile unutmuşum yıllarca yaşadığım utancı. Annem beni psikologlara götürdü, babasını getirin bu kızın dediler.

Yatmadan saatler öncesinden meyve yiyemez, bir şey içemezdim ama sonuç yine aynı olurdu. Uyandığımda bel altımda bir ağırlık, yatak ıslak. Her gün o çarşaflar yıkanır, pijamalar makinaya atılır. Hele ki başka bir evde yatıya kalacaksam, kocaman çöp poşetlerini kesip altıma sererlerdi. Dönmeden uyumaya çalışırdım çünkü çok dönersem o poşet yere düşerdi ve ben yine yattığım yere kaçırıverirdim.

Eğer kaldığım evde benim yaşıtımdan birisi varsa onunla aynı yatakta asla yatamazdım, onun yanında bu konu açılmazdı. Sadece çok yakın bir arkadaşım bilirdi bunu, o da kimseye söylemezdi. Yaptığımdan çok utanırdım o psikoloji ile duşa girip okula giderdim. Annem bir kere bile olsun söylenmedi, azarlamadı, bağırmadı. Babamdan hep gizlemeye çalışırdım. Onun yüzünden bozulan psikolojim yüzünden işediğimi bilsin istemezdim. Onu bu şekilde mutlu etmek istemezdim açıkçası... Ama o da biliyordu.

Bunları yazarken bile ağlamam babama olan nefretimdir. Evde olan şiddet, annemin ve ablamın ağır şekilde dayak yemesi ve küçük olduğum için araya giremem ... Çok acıydı bunlar. Canımdan çok sevdiğim annemin yüzüne, vücuduna inen darbeler sanki bana geliyordu. O dayak yedikten sonra ona sarılıp hıçkıra hıçkıra ağlardım. Ertesi gün işe giderken de yüzüne makyajını yapar, yaralarını kapatır giderdi.

Ablam desen, babam beni çok dövmediğinden ve çok şımarttığından bana düşman bir şekilde büyüdü. Hala da öyle. Beni çok sevemiyor. Onu da anlıyorum. O da ağır darbeler aldı. Çok net hatırlasamda, ablamın sırtında sandalye kırmışlığı bile vardır. Ben, annem ve ablam asla babamın bu tutumunu dışarı yansıtmadık. Onu hep "şeker adam" olarak tanıdılar. Annem böyle yetiştirdi bizi, bir tek ben lisede ergenliğin verdiği güçle babama diklenebildim. Alkollüyken ona attığım Osmanlı tokatından sonra evde bir daha asla dayak olmadı. Daha az sarhoş gelmeye başladı. 3 kere kalp krizi geçirdi ama ölmedi. Ölsün diye çok dua ettim. Annemi aldattı, bana ve herkese yalanlar söyledi. Pazar günleri onun at yarışından gelip beni hayvanat bahçesine götürmesini çok bekledim ama hep gece geldi, bütün bir aylık maaşını kumar oynayarak kaybetti.

İstediğim bölümü ve üniversiteyi kazanamam, canım sıkıldığında dolabı açıp yemek yemem, erkek arkadaşlarımdan hep şefkat beklemem ve yanlış hatalar yapmam, evlilikten korkmam, ablamın beni sevmemesi, kalkan her elin yüzüme inenmesinden korkmam gibi yaşadığım tüm olumsuzlukların sebebi sensin. Ne zaman ki sana dik başlılık yaptım işte o zaman altıma kaçırmadım. Şimdi sen yoksun hayatımızda ve ben su içip yatabiliyorum! Bu ne süper bir özgürlüktür yaşamayan bilemez.

Baba demeyeli uzun zaman oldu. Ben tam 6 yıldır yüzünü görmüyorum, kaç sene önce sesini duydum ama hep aynı berbat cümleler. Baba demeyi özlememde bile sen suçlusun. Ben orta okuldayken, alt komşu bana asılmıştı telefon numaramı bulup bana asılmıştı ve sana söylediğimde " arar durur sonra sıkılır" demiştin. Sen godoş olduğunu da o gün anlamıştım. Ve emin ol ismini söylemekten bile tiksinip, baba demeyi özlediğim için yazdım bu yazımı ...

Öldüğün gün, vicdanım biraz olsun rahatlayacak. Ve sanırım az kaldı.

24 yorum:

  1. ÇOK HÜZÜNLÜ BİR DÖNEM GEÇİRMİŞSİN VE HALA GEÇİRİYORSUN..AFFET DİYEN ÇOK OLMUŞTUR AMA BENCE YANİ EĞER HAYATINA BABANSIZ DEVAM ETMEK İSTİYORSAN GERÇEKTEN LÜTFEN BABANI AFFET...
    SEVGİLERİMLE

    YanıtlaSil
  2. offffffff lazanya yıktın geçtin beni...

    kimbilir sen ne durumdasın, siz ne durumdasınız. sımsıkı sarılın birbirinize anneciğinle, o adamı da allaha havale et.

    YanıtlaSil
  3. hangi seçimi yaparsan yap ne karşındayım ne arkandayım hep yanındayım sister. yaşadıkların kolay şeyler değil o yüzden anlayamam ama yaşadığınla verdiğin kararlara her zaman saygı duyarım.

    YanıtlaSil
  4. çok üzüldüm. ama şunu da söylemem gerek, yürekten affedemediğimiz insanlar ve bize yaptıkları her zaman hayatımızda yük olarak bizimle yaşar. affetmeden özgür olmayız. affettiğimiz an onlardan kurtulup hayatımıza devam eder yeni sayfalar açarız. biliyorum bu çok çok zor bişey. umarım babanı affederek hayatından çıkarmayı başarırsın.

    YanıtlaSil
  5. Çok üzüldüm ve çok etkilendim.
    Anne abla ne durumdadır.
    Ablayı sakın hor görme onunda içinde neler vardır kimbilir.
    Boşver baba demeyi.
    Özleme ,hayat çok değişik yerlerde çok değişik şeyler çıkartıyor karşına.
    Bazen hiç olmadık bir şeye sarılabilirsin baba diye mesela.O sevgini ve özlemini giderir.
    Mesela ben resime sarıldım bu aralar.Zor bir evliliğim var.Şimdi evliliğimin yerine resimi koydum.İçimi ferahlatıyor.
    İyisini düşün hala altına yapıyor olabilirdin.
    Ve o Osmanlı tokadı için tebrikler.Az bile olmuş.
    Ama ölümünü isteyecek kadar nefret etme.
    Ondan bir parçasın sen.
    Bu nefret hayatını her zaman etkiler.Hiç düşünme sevme,özleme sadece Allah onun hakkında en doğrusunu yapacağını bil,o yeter.

    YanıtlaSil
  6. Yapabileceklerini yapmışsın.. Karşı koymuşsun.. Ama kendi hayatını yaşarken sakın geçmişe çok takılma.. İsyan da etme.. Bu seni sadece üzer..

    1,5 yaşımda annemi başka bir kadın için terkeden babamdan hayır bekledim mi dersin ? Hayır.. Ama umut da bağlamadım.. Ne yapılacaksa hayatta tek başıma yaptım.. Gurur duydum yeri geldi kendimle..

    Kendine sakın haksızlık etme.. Güçlü ol.. O zaman hayatta herşeyi elde edersin.. Yoksa böyle üzülerek bir şeyler olmaz.. Küfretmene değer mi ? Değmez.. Salla gitsin..

    Şunu bil.. Bir çok yorum gibi seninle ah vah yapmayacağım.. Bundan sonra geçmişini bir yerlere gömmeni ve dik olmanı dileyeceğim.. Bunu yapınca aynaya bak.. Yüzündeki gülücüğü de göreceksin...

    YanıtlaSil
  7. Bence sen ne yapman gerektigni biliorsun - hatta bu yaziya senin icin: ' :) '

    YanıtlaSil
  8. Evet bunu bana daha önce anlatmıştın. Ama bu kadar detaylı değildi tabii ki. Senin baban, benimkinden de betermiş lazanyam.. Emin ol o cezasını hem bu dünyada, hem de öbür dünyada çekecek. Sen özgür bir kadınsın artık. Ve emin ol, baban olmadan bunları başardıysan, daha neler başarabileceğini kestiremiyorum bile. Sen mutlu olacaksın bebeğim. Sabırlı olmaya devam et, adımlarını yavaş yavaş at, ama sağlam at. (, Seni çok seviyorum :*

    YanıtlaSil
  9. Bu yazıyı okudum ya,tamam artık istediğin zaman bana kaçabilirsin:))

    Ama altına yapmıyacağına söz ver:))

    Ayrıca kendine yakışıklı birini bakmaktan evvel çocuklarına baba olabilecek birine bak:)Siz kızlar bu ikisini hep karıştırırsınız..

    YanıtlaSil
  10. teşekkür ederim yorumlarınız için, onlar benim için ÇOK DEĞERLİ. destek gördüğüm ve yanımda olduğunuz için mutlu oldum.

    tbb, yakışıklı mı arıyorum? saçmalama! çocuklarımın babası olacaksın ulennn.

    YanıtlaSil
  11. Pardonda yakışıklı olmadığımı nerden çıkardın..

    Çok kızdım!!

    YanıtlaSil
  12. yakışıklıysan olmaz :D beni beğenmezsin ama bak ayaklarıma :p

    http://twitpic.com/3rhncx

    YanıtlaSil
  13. Seni seviyorum(z) Lazanya. Acın büyük, yaşamadım, bilemiyorum. Ama acını paylaşıyorum Lazanya. Neyse bu kadar damar yeter hadi neşelen. Bak ne çok sevenin var. :)

    YanıtlaSil
  14. evet SEZİN cidden bu yönde şanslıyım :)

    tbb, küçük tabi :D

    YanıtlaSil
  15. Oha! Çok üzüldüm ya. :(
    Lazanya keşke bunlar başına gelmeseydi. Keşke baban sana karşı biraz daha anlayışlı olsaydı. Belki de böyle olmazdı her şey..
    Çok üzüldüm ya.. Ben olsam atlatamazdım bu durumu..

    YanıtlaSil
  16. sikerim böle işi.. neyse..

    YanıtlaSil
  17. Bende uzun bir süre gece altıma yapıyordum tek fark uyandığımda annem de babam da bi temiz dövüyor herkesin içinde bu kusurumu söylüyordu. Gene bi yerde şanslısın.

    YanıtlaSil
  18. ait olup sahip olamadığımız pek çok anımız var lazanya. insanlar sırf bizi oluşturdular diye aslında onlara çok fazla değer verip hayatımızda önemli yerlere koyuyoruz.

    avrupa'da ve amerika'da bunun böyle olmaması aslında onların medeniyet ve aile ilişkilerinde kötü oldukları anlamına gelmiyor aksine insan ilişkilerinde birer birey oldukları gerçeği ile yüz yüze bırakıyor.

    sana şimdi 'ay bizde de vardı böyle şeyler' demeyeceğim, vardı veya yoktu ama sana bir blog arkadaşın olarak önerebileceğim şey mümkün olduğunca unutmaya çalışmak veya hoş olmayan bir kaç anı olarak yorumlamak.

    YanıtlaSil
  19. LAZANYA seni daha önce bulup okumadığım için pek çok hayıflandım içinde yara kalacak çünkü savunmasızken yaşadıklarımı atamıyoruz içimizden Bunların hiç birinde senin zerre kadar suçun yok olmadı da...Öperim

    YanıtlaSil
  20. bunu yayınlamana gerek yok "affet deniliyor" ancak affedilmiyor çünkü hala onun yüzünden hayatta sıkıntılar yaşıyorsun o sıkıntıları aşamadıkça her geçen gün ona lanet ediyorsun bu yüzden affedilmiyor... Umarım hayat sana onu affedecek güzellikleri sunar

    YanıtlaSil