İzleyiciler

13 Ocak 2011 Perşembe

Pucca ve Lazanya

İlk blogu açtığımda, Pucca özentisi dediler. Halbuki yaşadıklarımızın benzer pek bir yanı yok, erkekler tarafından üzülmekten başka... Hanginiz, hangi kız üzülmedi ki zaten? Ailelerimiz benziyor diyeceğim o da yok, işlerimiz aynı diyeceğim hayır ona da hayır. Ben ondan kiloluyum, o benim kadar rejimdi doktordu uğraşmadı. Eee neyimiz benziyor o zaman?

Şimdi bu yazıyı neden yazıyorum bunu da açıklayayım, bana gıcık olanlar sanki beni bununla yaralayacaklarmış gibi düşünüp pucca özentisi heheh puccayı taklit ediyor falan dediler. Ben buna kızdım mı? Hayır. Aksine mutlu oldum. İlk blogger kızlarına isyankar yazımı yazdığımda, kimseye cevap vermediği kimseye yorum yazmadığı halde benim o yazımı bulup yorum bırakmıştı. Çok sevinmiştim. Çünkü o benim bildiğim kadarıyla, yazısını yazar, yorumları kabul eder ve twitterda yazar çıkardı. Kimseye yorumunu yada bir cevabını görmemiştim. Üstelik o zaman 50-60 izleyicim ya vardı ya yoktu. Beni nereden bulmuştu ve yorumu ile nasıl destek olmuştu ki... Mutlu olmuştum.

Formspringte sorular geliyordu, pucca'nın kardeşi sen misin diye, kuzeni misin diye sordularda sordular. Kime istediği cevabı vermesem, facebookunda blogunda twitterında beni kötüledi. Ben bu kişileri Allah'a inançsız kişiler olarak değerlendiriyorum çünkü bu yapılan günahtır. Ben burada kimin ismini vererek sövdüm saydım, yazılarını beğenmediğim kimi takip ettim? Zorla değil elbet. Sövdüklerimde hayatımda tanıdığım, bile bile kazık yediğim, canımı yakan insanlardı. Ki onların bile adını yazmadım, incitmedim.

Geçtiğimiz aylarda çok yakın bir arkadaşımla küsmüştüm ve bana formspringte hakaret içerikli bir yazı yollamıştı. Anonim olarak yollamıştı fakat ben ona dava açtım. Beni yeniden böyle şeylere zorlamayın. Sanaldı reeldi farketmez, isim vere vere insanları deşifre etmek onlara hakaret etmek cidden hoş değildir. Herhangi bir blogger hakkında ağzımdan tek kötü laf duyamazsınız, sevmediğimi okumam ben çünkü. Ben burada ders verici yazılar yazmıyorum, bire bir günlük tutuyorum. İsteyen okur, istemeyen okumaz. Küçükkende de renk renk defterlerim vardı günlük yazdığım, sayfalarına gözyaşımı akıtıp sonra kalemle onu çerçeve içine alıp ok çıkarıp, "bu da benim gözyaşım" yazdığım ....

*herkes vicdanı ile baş başa kalsın*

Yanımda bunca zaman bana destek veren herkese çok teşekkür ediyorum ve Pucca'yı çok seviyorum. İnanıyorum ki o da beni seviyor. Kitabının 1. baskısında, benim adıma ve yorumuma yer vermişti. Çok mutlu etmişti beni. İnşallah 2011 hepimize şans getirir. Evli mutlu çocuklu kalp kalp kalp.

http://lazanyaaa.blogspot.com/2010/06/pucca.html kitaptan görüntüler ve pucca yazım

http://twitter.com/lazanyam

http://www.formspring.me/lazanya

17 yorum:

  1. zaten kim içinden geçenleri mizahi bir dille anlatmaya kalksa,bir de araya erkekleri katsa ' Ahahahah puccaya özenioo yeaa' diye yorum atıo sazanın biri. Bana da olmuştu bir kaç kez.

    YanıtlaSil
  2. Elin ağzı torba değil ki büzesin. Aldırma, yürü!...

    YanıtlaSil
  3. pucca nın da senin de yazılarını ayrı ayrı seviyorum vallahi :) kiim ne derse desin :) yazılarını merakla bekliyorum!
    2011 sana da bol şans getirsin! kalp kalp

    YanıtlaSil
  4. insanlar sanırım diğer blog yazarlarının pucca'ya özenmeden 500'ün üstünde izleyici yapabileceğine inanmıyorlar. Çok saçma. Pucca bize şişkoyuzun zirvede olduğu zamanlarda da destek vermişti. Yani ilk başından beri senle, şişkoyuzla iç içeydi bi yerde.
    Sen aldırma bunlara, onlar kıyaslamayı seviyor ben seni ve senin yazılarını.
    Pera'n.

    YanıtlaSil
  5. Ben blog okumayı ilk olarak PuCCa'yla sevdim. Bloglarını ve kitabını bitirdikten sonra bi boşluk oldu hayatımda. Ta ki seni bulana kadar. PuCCa gibi değilsin hatta hiç benzemiyosunuz ama bloga yeni yazı yazmasını dört gözle beklediğim 2 insansınız. Diğerleri ne yazık ki çok da keyif vermiyo bana

    YanıtlaSil
  6. aldırma bencede gereksiz insan çok.hazımsılık yaşayan çok :) ben ilgiyle takip ediyorum seni ve mutlu ol her zaman canım hakediyorsun

    YanıtlaSil
  7. Missbone'a aynen katılıyorum.. Her blog yazarına en az bir kez "Pucca özentisi ahahah!" denmiştir heralde... Evet bana da oldu...

    YanıtlaSil
  8. Ben PuCCa'yı baya bi sonra tanıdım. Zaten rahatlamak içimi dökmek için blog dünyasına girdim. İşin açığı milletin ne dediğini pek önemsemem, sen de önemseme. Sen taklitçi biri olsan bu kadar okuyanın olmaz zaten.
    "kıskananlar çatlasın" diyorum ve başarılar diliyorum :)

    YanıtlaSil
  9. Ben derim ki:

    ''herkes vicdanı ile baş başa kalsın''

    Son hızla devam etmelisiniz; zaten bunu sizde biliyorsunuz.

    YanıtlaSil
  10. Allahım sana geliyorum:)
    İnsanların PuCCa takıntıları ve buna oranla diğer insanları PuCCa'ya dayanarak kötüleme mantıkları nedir anlamıyorum? Kaldı ki bu insanlar PuCCa'yıda kötülüyorlardır eminim. Kızın ne tür hakaretler aldığını zaten kendisinden çokça duyuyoruz, yorumlarına diyecek söz bile yok.

    Başarıları, okunma oranlarını kıskanan kesim oluyor bu sanırım. İçler acısı.

    YanıtlaSil
  11. amaaann çamur at izi kalsın yavrum sallıcan yollucan.

    YanıtlaSil
  12. yorumlarınızla öyle mutlu oldum ki *-*

    çok teşekkür ederim her birinize ayrı ayrı.

    çamur at izi kalsın yolunda yürüyenlere selam olsun. sizin gibi okuyucularım, dostlarım, srıdaşlarım, arkadaşlarım olduktan sonra bana burada hiç bişii olmaz :) yupie

    YanıtlaSil
  13. Lazanyam bırak konuşanlar konuşsun. Biz seni çok seviyoruz!

    YanıtlaSil
  14. beni de lazanya'ya benzetiyorlar :)

    YanıtlaSil
  15. birileri senin hakkında herhangi bir konuda konuşuyor diye sen konuşlan konuda geçen duruma girmiyorsun. ilk olarak bunu bi kabul etmelisin. sonra birileri seni Pucca'nın copy'si ilan etti diye sen onun kopyası olmadın. veya en basit ve çözüm odaklı hali ile 'evet' bile desen zaten insanlar aranızdaki farkı anlarlar.

    YanıtlaSil
  16. merhaba lazanya,seni ilk defa görüyorum,benim bloğumuda seninkine benzeten yorumlar aldım,o yüzden googledan baktım ve yazılarını,paylasımlarını gördüm şu anda,içten yazıyorsun bence Türkiye'de yaşayan kadınların çoğunluğu kilolu,sevgilileri ve eşleriyle sorunlar yaşıyor,o yüzden benzemelerin olması normal diye düşünüyorum,Pucca'yı ve Bridgette Jones'u çok seviyorum bende.Yaşamında başarılar dilerim,umarım istediğin aşka ve işe kavuşursun umutsuz olma..

    YanıtlaSil
  17. Lazanyam seni ve yazılarını çok seviyorum..Eller ne derse desin,LOVE YOU LAZANYAA:)) ADSIZ BAĞYAN..

    YanıtlaSil