İzleyiciler

19 Eylül 2011 Pazartesi

Kimse giremesin bizim kalemize. Adı saygı olsun.

Daha önce hayatına öyle düzenbaz insanlar girmiştir ki, bütün güvenini alıp götürmüşlerdir. Büyük oyunlar, mide bulandıran yalanlar... Artık iyiyi kötüyü ayırt edemez olmuşsundur. Senin için herkes kötüdür. Zarar görmemek için, paranoyak olmuşsundur.

Ve bu seni çekilmez, istenmez biri haline getirmiştir.


Doğru insanı arayan herkes gibisindir. Fakat sadece fazla dile getirmişsindir. Bir gün bay doğru çıkar karşına ve ona karşı bile temkinlisindir. Çünkü sen artık bitmişsindir. Konuşarak bir şeyleri aşmaya çalışırsın, güven duygunu yeniden kazanmaya... Peki ya o da, yalansa? Tam güvenmeyi öğrenmişken, yeniden yıkılırsan?


     *Legoyu düşün, hani o renkli birbirine geçen parçalar. Senin yaptığın kuleyi, sert bir vuruş ile yıkan adi biri. Nefret dolu birazda.
      Hayvan herif o kadar sert vurmuş ki, legonun birbirine geçen dişlerinden birkaçı, bazı parçalarda yok. Kırılmış. Kırmış adi herif!

Yeni bir inşaat yapsan, ne kadar sağlam olur? O aşkı inşa etmeye çalışsan, karşındaki ne kadar sabırlı olur? Kırdırmasaydın amına koyim mal mısın demez mi sana? Derse eğer, o doğru insan mı olur? Yoksa tutar mı elinden? Gel beraber yapalım. Benim de gücüm yok ama sana yardım edeyim, sağlam olmayan yerlere destek vereyim. Sonunda "sen benim, ben senin" ol desek ... Ah işte o adama kurban olunur. Feda edilir her şey. Bence doğru adam odur.

-Yorgunum, benim kalemi de çok yıktılar. Gel lan bi de senin kalenin içine edeyim. Kale içine kapattığı hayalleri yıkıp, camdan uzattığın saçı keseyim diyenler de çıkmıyor değil hani.

Biri gelir böyle bir anda, parmaklarının arasından parmaklarını geçirir. Öyle çok sıkar ki elini, anlarsın. Gitmez o. Ama gidecek gibi yaşarsın. Doyamazsın onu yaşamaya. Yatmadan dua edersin Tanrı'ya bir kere ilk ve son olarak bir kere, yanımda olsun. Nefesini alıp verdiğini göreyim. Kulemdeki tek kahraman olsun. Sarkıttığım saçlarımı sevsin ve kimse giremesin bizim kalemize.

 http://www.formspring.me/lazanya  &  http://twitter.com/lazanyam

12 yorum:

  1. Biz ne kadar kalabalık bir grubuz böyle ..?

    YanıtlaSil
  2. umarım en yakın zamanda çin seddi gibi bir aşk yüreğini kuşatır.

    YanıtlaSil
  3. bi'kadın, biz buradayız büyük bir topluluğuz. sende hoşgeldin.

    kibritçi kız, bu ne kadar güzel bir dilek böyle.

    YanıtlaSil
  4. enteresan bir yazı olmuş.senin üslubundan çok farklı üslupta birisi yazmış sanki. ya da sen ilk kez bu kadar içli yazıyorsun.
    ilişkilerdeki temel problemimiz de aslında, ''hayallerimizi başkalarına yıktırıp da, kendimizi suçsuz günahsız masumlara toplatma saplantısı'' değil mi? baştan neden yanlışa tevessül eder ki bir insan? bunu en başta hesaplayıp, programlamadan girdiğimiz işler değil midir canımızı acıtan.
    keşkelerimiz değil midir bizi yapayanlız bırakan.
    seni çok iyi anlıyorum, ama seni anlayacak olan da yine senin gibi ''damdan düşen birisi''dir. damdan düşmeyen senin halinden anlamaz. yani darbe yemişsen, darbe yemekten anlayan birine hizmetkar olmayı ara derim nacizane kanaatimle.
    kal sağlıcakla sarışınım.
    hazan yeli.

    YanıtlaSil
  5. adsız, kendimi deşifre ettikten sonra bu tarz değişiklikler olacağını söylemiştim. Ne kadar okuyup takip ettin beni bilmiyorum ama genelde ruh halim böyledir. Yaşadıklarıma olan yaklaşımım. Beğenmiş olman mutlu etti beni. Fakat üslubuma şaşırmış olmana da şaşırdım.

    önemli bir konu ise, farklı birini anlatıyor olmamdır...

    mutlu kal, hazan yeli.

    YanıtlaSil
  6. umarım en yakın zamanda kulene ebedi olacak bir kahraman gelir :)

    yıkılmıştı benim güven kalem, sonra bir kız geldi " izin ver yardım edeyim " dedi. bende izin verdim. başkasına karşı tekrar bi şeyler hissetme ihtimalimi göze alarak benim yanımda oldu ve süreçte her şey onun lehine gelişti. o başkasına karşı bırak bi şeyler hissetmeyi yüzüne bakma gereği duymadım. ve bana yardım etmek isteyenin yardımı öle ii geldi ki bana tekrar hayata döndüm tekrar aşık oldum ve bana yardım etmek isteyen bana aşık olan kız ilk buluşmamızda söylemişti zaten " biz çok mutlu olacağız, hiç kimseye gerek duymayacağız " diye. öyle de oldu. çok mutluyduk. ama ne kadar sürdü? sadece 7 ay. doğru düzgün bir sebep söylemeden ayrılalım dedi. facebook dan profiline baktım geçenlerde sanırım yaklaşık 1 aydır ilişkisi var.. bense yakın zamanda onu rüyamda gördüm, tekrar çıkıyorduk ve mutluyduk..

    YanıtlaSil
  7. Teşekkür ederim Lazanya utandırdın beni :) Ayrıca Sparrow lütfen orjinal cümleler kuralım bağyımmm ve ayy ne güzel bir erkek aşk acısı çekiyor :)

    YanıtlaSil
  8. mystery, amin kuzum :)

    Sparrow, kızı dinlemeden ona sövemeyeceğim ama en azından 7 ay yanındaymış. konu ben olsam neler neler derdim tahmin edersiniz... :/ Bilemiyorum. Birbiriniz için hayırlıysanız inşallah yeniden birlikte olursunuz. Ona geri dönmeyi denedin mi hiç?

    kibritçi kız, :))

    YanıtlaSil
  9. Yazını çok keyifle okudum. Şu soruları sorma ihtiyacı duydum. Cevaplarsan sevinirin. Sen hiç mi kale kırmadın? İnsanlar birbirlerine karşı çok mu masumlar? Niye ilişkilerde erkeklerin hiç yıpranmadığını düşünürsünüz?

    YanıtlaSil
  10. hayır lazanya geri dönmeyi denemedim, istemedim de. o istemiş ama kabul etmeyeceğimi düşünüp bana söylememiş. ayrıldıktan 2 hafta sonra falan the end yazamadım bari geçen 7 ay için teşekkür etme nezaketi göstereyim diyerek yanına gitmiştim o zaman sölemişti. aynı gün yüzüme baka baka yalan da söylemişti. zaten bu yalan ona olan sevgimin iyice bitmesine sebep oldu. ama yine de en mutlu ilişkim buydu ve niçin bittiğini hala bilmiyorum.

    YanıtlaSil
  11. gezergen, ben ümit verip kale kırmadım. yani kalenin yapılmasına yardım edip, tekme atmadım.

    ben birbirine karşı masum insanlar istiyorum. bebek kadar masum insanlar...

    erkekler acılarını bizim gibi yaşamıyor. en azından ben birine acı çektirdim mi bekliyorum :/

    YanıtlaSil