İzleyiciler

13 Kasım 2011 Pazar

kadın ve erkek arasında doğru bilinen yanlışlar

Pazar sabahı uyandım böyle yavru kediler gibi gerindim yatakta. Saçlarım dolaşmış. Uzadıkça bakımı zorlaşıyor, yandan topladım. Leoparlı komik ev botlarımı giydim. Dukan diyetinin kahvaltısını hazırladım, annemle biraz küsüşük olduğumuz için tek başıma bilgisayar ve televizyon karşısında yedim. Starlife diye bir program vardı gözüm ona takıldı. Anlam veremediğim bir konu var. Ondan bahsedeceğim. Doğrusu hangisi bilemedim.

-ünlü kadınlar direksiyon başına geçiyor ve yanlarındaki adamlar öylece oturuyor. kim oldukları belli değil, sıfatları yok adam işte. bana garip geliyor, adamın arabası yok mu? mesela demet akalınla takılan adamın, nasıl arabası olmaz. hadi yok diyelim taksiyle evinden alsın arkadaş. yanında erkek varken, kız araba kullanır mı? kullanır sanırım, bu benim geri kafalılığım :)

bunlarda kulakdan dolma,

-bi de hani her zaman bildiğimiz, bayanlar önden lafı var ya. o aslında öyle değilmiş. erkek önden bi girip bakmalıymış içerisi müsait mi diye, sonra buyur etmeliymiş. adam neyi kontrol edecek anlamadım. restoran diyelim.. en fazla yemek yiyorlar işte.

-bir erkek bir bayanın sigarasını yakıyorsa, bayan erkeğin eline dokunmalıymış. bu bir teşekkür biçimiymiş. temas.

-bayanlar, ateş uzatan erkeğe teşekkür etmemeliymiş bu zaten erkeğin göreviymiş. olduu, yazık lan çok üzerine gidiyorlar bu erkeklerin.

değişik şeyler herkes farklı düşünebiliyor ve herkes farklı bir şey biliyor. biri bu kuralları söylese ve hepimizin doğrusu aynı olsa ah ne güzel olurdu :))

mesela ben yanımdaki adamın ezilmesini asla istemem. kankamla yemeğe çıktık diyelim ya da başka yakın bir erkek arkadaşımla. ben ödeyeceğim belki hesabı, bunu öyle millete göstere göstere yapmam. karşımdakine uzatırım gizlice, o verir hesabı. etraftan görmesinler bilmesinler isterim. araba kullanma konusunda da kafam bu şekilde basıyor sanırım. ondan böyle bir yazı yazma gereği duydum.

iyi pazarlar. feminist hatunlar ağzıma sıçmasın :)

16 yorum:

  1. Çok önemli bi durum olmadığı sürece erkek dururken kadın araba sürmez. Ayrıca öğrenci evine mi giriyoruz yahu nereye bakıyo müsait mi diye :)

    Birinin sigarasını yakarken elime dokunsa heralde bana güvenemedi elimi tutuyo derim. Teşekkür etmeye de mecbur nezaket kurallarını mı öğretelim bu yaştan sonra..

    İnsanları yanlış bilgilendiriyolar hep :)

    YanıtlaSil
  2. heh araba konusunda bir ortak düşünen çıktı :D kızlardan buna katılan var mı merak ediyorum ama.

    ateşi uzatırken, elini hafifçe tutacak beraber yakacaksınız yani :) ne biliyim bu sempatik geliyor :D ama bunu yolda gördüğün ateş istediğin adama yapmamalısın tabi :D

    YanıtlaSil
  3. Kızların çoğu katılmaz buna.. Özgür kız hepsi :) Sempatik geliyor haklısın hoş bişe ama ben tedirgin olurum :) Sigara içmediğim için yapmayacağımdan emin olabilirsin :D

    YanıtlaSil
  4. özgür kızlar :) demek öyle. haklısın. bi ben değişemedim, uçamadım gözyüzüne. ama pekte meraklısı değilim açıkçası.

    ateşin yok ki yakacaksınnn o sigarayı :D yanında taşı bak hehhe

    YanıtlaSil
  5. Araba mevzuna hak veriyorum ama arada kızlar da sürebilir eğitim amaçlı yani olur da hastaneye falan gitmek icap eder, Allah korusun.

    O ele temas konusu kafamı kurcaladı, tanıdığın biri için hadi tamam da sokaktan geçen adamdan ateş istersin dokunursun falan yanlış anlaşılabilir. Sigara içmediğim için bilemedim.

    Bunun gibi hurafeler var tabi, bak mesela bu da benden. Eğer bir kız randevu verirse +-15 dk. tolerans koymalısın. Erken ya da geç gelebilir kızlara belli olmaz. :))

    How i met your mother daki olive theory e benzedi. Çok yazdım tamam gidiyorum.

    YanıtlaSil
  6. ceo, bende öyle zamanları kastetmıyorum :D gezmeli tozmalı kısımları diyorum.

    demet akalın yanındaki adamı hastaneye götürmüyor yani hahaha

    sokaktaki adam kısmında da evet haklısın, yanlış olaylara neden olmayayım. :))

    YanıtlaSil
  7. Benim 15 dk. teorime ne diyorsun doğru mudur?

    YanıtlaSil
  8. ben bekletmeyi de bekletilmeyi de sevmem. ama bazen terslikler olabiliyor tabi :))

    YanıtlaSil
  9. Bence çok haklısın, hiç feminist bir yanım yoktur valla. Bis her yerden cevap yetiştiriyorum sana :D ama çok kötü mekanlar var erkeklern çoğunlukta olduğu, öküz gibi bakacak erkek de tipinden belli olur. Güzel bir mekan olmadığı zaman çıkalım başka yere gidelim der benim sevgilim mesela.
    Hesap ödeme konusunda da çok haklısın lazanyacm öyle erkek arkadaşn yannda çıkarılmaz para bence öncden ya da gzlice verirsin vereceksen. Feministler her şey için kızlar da yapsın demeyi biliyor ama romantikliğe gelnce erkegin yapması gerekenler var dmeyi de biliyorlar :D neyse çok konuştum. öptm. :D

    YanıtlaSil
  10. ben gibi bir, NORA :) bana katılan benim gibi düşünen hemcinsim bende seni öptüm. burada konuşmak serbest.

    romantikliğe, gelince.. ımhh sanırım erkeklere daha çok yakışıyor bu planlar vs. kızlara da gülümsemek yakışıyor mesela :))

    YanıtlaSil
  11. Kesinlikle gülümsemek ve bazı şeyleri erkeklere bırakmak en güzeli, çok daha asil gösterir :)

    YanıtlaSil
  12. ilgilen şefkat göster söz dinle tamamdır :) gerisini ben bilmem benim beyim bilir hahaha

    femlerr bizi yolacakkk :D

    YanıtlaSil
  13. bencede erkeklerin üzerine çok gidiliyor :p araba kullanma konusunda sennle hem fikirim. hesap ödeme konusuna gelince hiç ezilip sıkılmam benim yanımda kızlar da hesap ödeyebilir hele hele yakın arkadaşımsa. hiç utanmadan ona gidip " hadi bana yemek ısmarla " diyebilirm ki demişliğimde vardır :D ama bazı kıyamadığım kızlar da var ( nelerine kıyamıyorum onu da bilmiyorum ) asla para harcatmam hesap ödetmem.

    YanıtlaSil
  14. araba konusunda sonuna kadar haklısın zaten genel görgü kurallarında da bu böyledir.. Sonra hesap ödeme tarzında süper, bir erkeğin olduğu yerde bayan asla hesap ödemez, garsonla bu tarz bir iletişime girmez erkeğin işidir bu..

    Önden erkeğin girmesine gelince, erkek girmez aslında kapıyı açar ve içeri bakar bir iki saniye.. Oda merdiven vardır, çıkmak üzere oaln bir kalabalık grup vardır yanında ki narin nadide hanım ezilmesin takılmasın diye :):) Çıkarken ama önce erkek çıkar dışarı yine aynı sebeple.. Sigara yakmaya gelince bir bayan tanımadığı bir erkeğe sigarasını yaktıramaz, illa gerekliyse kendisi yakar aslında.. Ama bir bayan bir erkeğin sigarasını asla yakmaz :):)

    Ahh ahh görgü kuralları dediğimiz şey aslında bayanları narin ve korunması gereken mücevher erkekleri de onları koruyacak şovalyeler yapıyorda özgürüz feministis diyerek adamların ayarını biz bozduk bence :):)

    YanıtlaSil
  15. Antik çağlardan beri biz erkeklerin görevi bayanlar sigara içerken ateş uzatmak eğer ateş bulamazsak yıldırımdan ateş çıkarmak,benzini icat etmmek v.b. dir..;D

    YanıtlaSil