İzleyiciler

4 Aralık 2011 Pazar

İtiraf Ediyorum

Lisede çok yakın bir arkadaşım vardı. Hayatına kimseyi almaz, derslerini çalışırdı. Öyle sakin bir hayatı vardı ki, hep imrenirdim ona. Gerçi benimde öyle okuldan fanfinim yoktu ama ne biliyim işte imrenirdim ona. Seneler geçti, koptuk birbirimizden. Sadece facebookta hayatımızdan haberdar oluyorduk. Güzel bir bölüm okudu. Yine başarılıydı. Ailesi maddi sıkıntı çekmeyen, düzgün insanlar. İstediklerine ulaştı ve son olarak üç yıllık ilişkisini deşifre etmeden yayınladı. Yine imrendim. İçimde bir kötülük olmadan, kıskandım.

Ailelerin anlaşabileceği, din ve mezhep ayrımı olmayan, eğitimi sana uygun, yaşam tarzı birbirine yakın, vicdan ve onur sahibi, maddi sıkıntı çekmeden geleceği düşünebileceğiniz, anlayışlı, yan yanayken kahkahalar atabildiğiniz ve daha bir çok madde içeren birini bulmak ne kadar zor. Ama o buldu. Başkaları da buluyor.

Ben bulamıyorum. Aramıyorum artık. Sıkıldım, yoruldum. Allah yalnız olmamı istediyse böyle olacak, engel olamıyorum. Ama kıskanmamı engelleyemiyorum.

16 yorum:

  1. ben yanlız kalmayı kaldıramıyorum hemde sebepsiz yere.. sözde seviyor özlüyor ama olmadık şeyden hemen bitsine bağlıyor... yoruluyorum...

    YanıtlaSil
  2. her an gülüp, sadece film izlerken ağlamak güzel olurdu.

    YanıtlaSil
  3. kızıl seni bir geç keşfetti :)

    YanıtlaSil
  4. Ne zaman ki vazgeçersen, o zaman istediğin senin olurmuş derler. Belki bu vazgeçiş de bir gelecek vardır :).

    Ayrıca kim kıskanmaz ki canım, ben de çok kıskanıyorum böyle insanları...

    YanıtlaSil
  5. kızılgın, geç olsun gü olmasın diyelim.

    YanıtlaSil
  6. laliş, umut fakirin ekmeği :) yalnız değilmişim demek ki, kıskançlıkta..

    YanıtlaSil
  7. lazanyam ya kıskanma sen de mutlu oluaksıın ve o mutlu yazılarını bizimle paylaşıcaksın! :)

    YanıtlaSil
  8. lazanya; kolay bir saadet mi yoksa insanı yücelten bir ızdırap mı diye sorsam?
    tamamen merakımdan senin adına ben iki kapıya da uğradım. kısa bir bekleyişten sonra "sıkıldım, yoruldum" nidalarını işittim :)) bi de sen bak istersen. nedir bunların derdi anlamadım gitti

    YanıtlaSil
  9. kıskanma değilde imrenme diyelim biz buna.çokta doğal..ama vazgeçme bence.yani mutlaka ki istediğine yakın birileri olucaktır.istediğin gibi demiyorum bak,ona yakın:) yüreğini güzel tut..yanlızlık kötü.istemiyceğin tek şey bu olsun..(merhemi kendime süremesemde sen dene :))

    YanıtlaSil
  10. Lazanyadan mutluluk nağmeleri içeren bir post dileğiyle umarım beklentilerin gerçekleşir o da buraya infafred ışınları gibi buraya yansır..

    YanıtlaSil
  11. Facebook da ilkokul,lise yıllarından kalma arkadaşların var ama muhabbet yok,sadece paylaşımlara bakarak hayatlarımızdan haberdar oluyoruz.

    YanıtlaSil
  12. Canım lazoşum bende ödülün var..

    YanıtlaSil
  13. bu hissetiklerin kıskançlık değil ki ''gıpta etmek''. kıskançlıkta ''onun olmasın benim olsun'' düşüncesi olur derinde ya da yüzeyde :) ama gıptada ''onun olduğu gibi benim de olsun'' hakim. o yüzden hissettiklerin çok normal ve herkesin hissettiği şeyler :) üzme sen kendini.

    YanıtlaSil
  14. bir erkekten beklentilerini yaziyorsun soye olsun boyle olsun ne bileyim adonisi olsun, six packleri gozuksun, eli yuzu biraz duzgun olsun, anlayisli, esprili falanli filanli... ama bunlarin arasinda birisi var ki butun hatunlarin ortak istedigi ama hangisine sorarsan sor oyle bisi yok der. "maddi sikinti cekmeden gelecegi dusunebileceginiz" bolumunun yazilisi farkli ama anlami butun istenilen erkek ozelliklerinde aynidir.

    YanıtlaSil
  15. Bi şey söliim mi ben şunu çok iyi biliyorum ki en süper görünen ilişkilerde - hayatlarda bile mutlaka pürüzler var. Ama az, ama çok. Her birinin kendine göre kötü yanları var. Galiba bu devirde en az kötü olanı bulmaca oynanıyo.

    YanıtlaSil