İzleyiciler

21 Ocak 2014 Salı

Hepsi Benim Hatam

Arkadaşlık kavramından zerre kadar anlamıyorum.

zor zamanlarında yanlarında oluyorum, hasta olduklarında bakıyorum, paraları olmadığında ucuz planlar yapıyorum, elimde olanı paylaşıyorum, elin insanları onları üzmesin diye çabalıyorum, başka arkadaşları onlara kazık attığı zaman yanlarında ben oluyorum, haksız oldukları zaman sırf beni iyi arkadaş bilsinler diye rol yapmıyorum, onları üzen kişileri sevmiyorum, sözlerime yazdıklarıma dikkat ediyorum, açık sözlü davranıyorum, küstüğüm kırıldığım zaman bile öyle kolay belli ediyorum ki kırılan kalbimi onarsınlar diye...

yemin ederim ben arkadaşlık nedir bilmiyorum.
bunları yaptığım yetmezmiş gibi bir de utanmadan karşılık bekliyorum.
onlar da benim zor zamanımda yanımda olsun istiyorum, neyin var, ihtiyacın var mı bana desinler istiyorum, sadece sosyal etkinliklerde değil benim canım sıkkınken de yüzleri yüzüme baksın istiyorum, ben aramadığım zaman ne oluyor lan sesin çıkmıyor desinler istiyorum.

ama çok şey istiyorum.

arkalarından laf söyleyen oyun oynayan, ağızlarına sıçan insanlarla yeyip içer bu arkadaşlar.
kimi gelir bir kız için,
kimi gelir bir erkek için,
kimi gelir bir ortam için satar sizi.

ben arkadaşlığı, dostluğu bilmiyorum.
ben kardeşliği bilmiyorum.

ben onca yaptığı şeye rağmen bencil ilan edilen, aptalca şeylere trip atan biri olarak görülürüm.
haklısınız, ben sizin arkadaşlık kavramınızı bilmiyorum.

14 yorum:

  1. Bizim milletimize "bi şey(!)" yapan yarıyo.. Hepimizin başından böyle şeyler geçiyo ve ben hep aynı sonuca varıyorum.. Iyi olmak düşünceli olmak herkesin hamurunda olmadığı gibi bu davranışları algılamak da herkesin hamurunda yok.. Salla gitsin takma kafanı.. Sadece bekle elbet düşecekler ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim başıma son 3 yıldır sırayla gelmeye başlayınca, yok dedim yani benim hatam!

      Sil
  2. Allahım, bu nasıl bir sitemdir. Biz senin yanında olmaya çalışan blogdaşların değil miyiz? Biz değil miyiz her yazdığın sitemvari yazının altına yorum yapan, yanımda olmalısınız mı diyorsun. İlk uçağa/otobüse biner geliriz. Seninle aynı şeyler yaşayanlar anlayabilir sadece seni. O yüzden anlaşılmakta zorlanmıyorsun lazanya, bil istedim. En doğru arkadaşlık tanımı seninkisi... Ve sen hep iyilik yapmaya devam et mükafatını onlar değil "Allah" verecek. :)) Hadi kal sağlıcakla böyle düşüncelere dalıp da kendini çokça üzme. ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kuzu yaaa, gelin valla buraya :(

      Allah bildikten sonra insanın içi rahatlıyor ama yine de tam bir sitem yazısı yazmak için hiçbir engel yok !! :)

      Sil
    2. Çok basit gelecek bu dediğim ama ancak yaptığın şeyleri bir karşılık beklemeden yaptığında mutlu olabiliyorsun. O yüzden şu yaşadığımız bencillik çağında kimseden birşey beklememeye çalış

      Sil
    3. kesinlikle öyle.. bende arkadaşlık kavramımı o yönde değiştiriyorum.
      beklememek daha zor, yapmamak daha kolay sanırım.
      bu yolda ilerleyeceğim.

      Sil
  3. Lazanya bu konuda yalnız değilsin.
    İnan bana ben de aynı şeyler yaşıyorum. Diyorum ki herhalde duygusal bir erkek olduğum için insanlar bana bu kadar soğuk davranıyorlar. Ben de anlamıyorum insanları, gerçekten. O kadar arkadaşlığımı ortaya koyuyorum, en kötü zamanlarımda kimse yok. Sonra Vişne neden depresif diye sorarlar -_-
    Boşvermekten başka çözüm bulamıyorum ben. Etrafımdaki kahkaha yüklü arkadaş grupları görünce üzülmediğimi mi sanıyorsun? Köpek gibi üzülüyorum ama bizim gibi insanların kaderi bu sanırım ya. Telefonda biriyle saatlerce konuşmayalı yıllar oldu valla. Keşke hiç var olmasaydım cümlesini çok sık kuruyorum bu aralar. Gittikçe boka batıyor hayatım ya, umarım seninki öyle olmaz canım.
    Vişne Çürüğün seni çok seviyor ^_^ Ankara'da olman bu durumu değiştirmez unutma :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tabi ki değiştirmez, bizler uzak şehirlerden kurduk bu dostlukları.

      etrafındaki mutlu arkadaş grupları da seni rahatsz edip, üzmesin :/
      bu konu da yardım almak sana iyi gelebilir.

      bende daha önce bir çok kez aşamadığım sorunlarda yardım aldım.

      bende seni seviyorum :*

      Sil
  4. Emin ol herkes zaman zaman yiyor bu kazığı.
    Uslanmıyoruz da.
    Hep başa sarıyoruz.
    Arkadaşlarım için fedakarlık yapmıyorum.
    Yapmamayı öğrendim.
    Dost dediğim 2 kişi var.
    Onlara canım feda.
    Sonu ne olursa olsun.

    İnsanoğlunun mizacı bu işte :)

    YanıtlaSil
  5. Yıllarca yaptigini yaptım. Şimdi evde çocuk bakıyorum. tatlış oğluma bakıyorum. Kimseler uğramıyor. Ailem başka şehirde. Oğlum da bir gün kuş olup hayata savrulacak. İnsanoğlu yalnızdır sevgili lazanya. O sattı dediklerin de bir gün yalnız kalacak ya da yalnızlar. İnsanoğlu yalnız ölür.

    YanıtlaSil
  6. üzerinde fazla düşünme derim lazanya...

    YanıtlaSil
  7. şu arkadaşlık denen zıkkımdan yıllardır ben de çekiyorum. yalnız değilsin :/

    YanıtlaSil
  8. Son günlerde benim de sıkça kafa yorduğum bir konu bu. Anlamak kolay değil. Arkadaşlığı da aşk kadar karmaşık buluyorum ve sanırım bu konuda yalnız değilim

    YanıtlaSil
  9. sen değilde bende anlamıyorum galiba. Millet aşk acısı çekiyor bende morali yerine gelsin diye onunla birlikte saydırıyorum. Sonunda boşver canım o seni hakketmiyora bağlıyorum. Sen daha iyilerine layıksın falan ama sonunda ben hiç dert dinlemeyen biri oluyrum. Sana anlatınca boşver deyip geçiyosun diyolar. Lan nerde dedim öyle. Seni dinleyip seninle saydıran kişi ben değil miydim. Boşver demeyipte ne diyecektim. Çocuk seni beğenmedi başkasına yazdı mı diyecektim. Bi de bunların barışanları var. Çocuğa kendisi saydırıyor. Teselli niyetinde ben de saydırıyorum. Ertesi gün aynı kişiyle onlar barışıyo ben arkadaşının sevgilisini beğenmeyen insan oluyorum. Aynı senin gibi parası olmayınca borç veriyorum borçlar geri dönmüyor. Arkadaş oluyor geri isteeyemiyorsunda kalıyosun o gün aç. Hayır aç kaldın neyse sen borç isteyince de mırın kırın falan. Yanlış anlamayın tabiki arkadaşlıkta maddiyat önemli değil ama hepimiz öğrenciyiz yani. İstiyorum ki o aç kaldığında nasıl ben veriyorsam ben aç kaldığımda da o versin ama yok tırt .

    YanıtlaSil